Lihafoorum 2011

16 november toimus Tartus Dorpati konverentsikeskuses Põllumajandus-Kaubanduskoja Lihafoorum, kus arutelu keskmes oli lihatoodete kvaliteet ja tarbijate teadlikkus. Sel sügisel on lihatoodetest palju juttu olnud. Foorumist osavõtjatele teeb muret teema vastuoluline kajastamine, mis viitab vajadusele paremini selgitada lihatoodetes kasutatava tooraine ja lisaainete teemat avalikkusele  ning tarbijatele.

Lihafoorumi esitlused:


Lihasektori ülevaade ja arengusuunad
Toomas Kevvai, Põllumajandusministeerium

Maailmamajanduse ülevaated
Annika Paabut, Swedbank

Loomsete jäätmete käitlemine
Eva Peegel, Põllumajandusministeerium

Ebakindlus Euroopa munaturul
Jarno Hermet, Linnu Talu

Maheliha käitlemisest
Lembit Lepasalu, Maaülikool

Lambalihasektori ülevaade
Ell Sellis, Eesti Lambakasvatajate Selts

Sealihasektori ülevaade
Einar Jakobi, Viru Lihaühistu

Lihaveisesektori ülevaade
Aldo Vaan, Lihaveisekasvatajate Selts

Lihafoorum2011.jpg  Lae alla foorumi trükise pdf.

Eelmine luguEestil on maailmas potentsiaali töödeldud põllumajandustoodete eksportijana
Järgmine luguTarbijate teadlikkust lihatoodetest tuleb tõsta