Lihafoorum 2016

jaanuar 27, 2016

26. jaanuaril toimus Tartumaal Märjal Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja Lihafoorum 2016, mis tõi kokku üle 100 lihasektori – …

Sealihatootjad vajavad riigi abi

aprill 13, 2011

Sealihatootjate mureks on suured käärid tootmise hinna ja toodangu eest saadava hinna vahel. Söödavilja hind on alates möödunud sügisest märkimisväärselt tõusnud, olenevalt viljast 100 – 150 protsenti. Samas on sealiha hind jäänud suhteliselt stabiilseks. Söödahindade järsk tõus on Eesti sealihatootjad – …

Eesti liha on värskuse tõttu kvaliteetsem

märts 23, 2010

Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) kutsub Eesti tarbijaid üles eelistama kodumaist liha ja lihatooteid. Kodumaine liha on värske ja kvaliteetne. Kodumaist liha süües toetame töökohtade säilimist meie maapiirkondades ja kohaliku majanduse arengut. Ekstensiivne veise- ja lambakasvatus on oluline just ääremaade töökohtade kindlustamisel. Läbi – …

Lihasektor muutuste tuules

detsember 11, 2009

9. detsembril Tartus peetud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja Lihafoorumil tõdeti, et uuel aastal võivad Eesti lihasektorit ees oodata olulised muudatused, milleks tuleks valmis olla. Peateemad olid lihasektori ülevaated, tootmise kuluefektiivsus, kvaliteet ja tarbimine, kuid räägiti ka lihatöötlemisega seotud õppe-erialade uuendamisest-täiendamisest. Lihasektori 2009. – …