Lihafoorum 2017 ja veiselihakonverents

6. detsembril toimus Rakveres, AQVA Konverentsikeskuses Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja traditsiooniline Lihafoorum.

Moderaator: Marko Kass, Eesti Maaülikool

PÄEVAKAVA:

09.30-10.00 Registeerumine  ja hommikukohv

10.00 – 10.10 Foorumi avamine ja tervitused – Anu Hellenurme, EPKK lihatoimkonna juhataja

10.10  – 11.10 Lihasektori globaalsed arengud ja väljakutsed – Tibor Szucs, FAO loomakasvatuse konsultant

11.10 – 11.30 Ülevaade Eesti lihasektorist ja positsioonist põllumajanduse ja kalanduse üldises strateegias – Marko Gorban, Maaeluministeeriumi asekantsler

11.30 – 12.00 Küsimused/arutelu

12.00 – 13.00 Lõuna

13.00 – 13.20 Lambaliha tootmise perspektiivid Eestis – Ants Kuks, Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liit, juhatuse esimees

13.20 – 13.40 Eesti elanike liha söömise harjumused ja toitumissoovitused – Eha Nurk, Tervisearengu Instituudt, seire ja hindamise osakonna juhataja

13.40 – 14.00 Toiduohutus lihasektoris – Mati Roasto, Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli professor

14.00 – 14.30 Eesti lihatööstus ettevõtja pilgu läbi – Olle Horm, Atria Eesti tegevdirektor

14.30 – 15.00 Küsimused, arutelu

15.00 – 15.30 Kohvipaus

15.30 – 16.00 Lihasektor ja kaubandus – Oliver Rist, Coop ostudirektor

16.00 – 16.30 Kuidas võiks põllumajandussektor leida liitlasi – Ilmar Raag, filmirežissöör

16.30 – 17.00 Küsimused, arutelu ja foorumi kokkuvõte

Foorumi korraldamist toetab Euroopa Liit

————————————————————————————————————————————————————

 

7. detsembril 2017 toimus Rakveres, AQVA Konverentsikeskuses EPKK VEISELIHAKONVERENTS 2017.

Moderaator: Kalmer Visnapuu

PÄEVAKAVA

9.30                 Registreerumine ja hommikukohv

10.00-10.10   Konverentsi avamine ja tervitused – EPKK lihatoimkonna juhataja Anu Hellenurme

10.10-10.30   Eesti veiselihasektorist Maaeluministeeriumi pilgu läbi – Marko Gorban, Maaeluministeerium, asekantsler

10.30-11.30   Iirmaa kogemus lihaveiste kasvatamiselmillist toodet täna turg vajab – Angus Wood, Iirimaa Farmerite Assotsiatsioon

11.30-12.00   Küsimused/vastused/arutelu

12.00-13.00   Lõuna

13.00-13.30   Tootjaorganisatsiooni kvaliteedikava  kogemus – Katrin Noorkõiv, Liivimaa Lihaveis MTÜ

13.30-14.00   Elusloomade ekspordist – kuidas ja kas suudame täita uute turgude nõudeid – Tanel-Taavi Bulitko, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu

14.00-14.20   Veiste haigustest teadlase pilgu läbi – Arvo Viltrop, Eesti Maaülikool

14.20-14.40   Loomakasvataja kui elukutse ja kultuurikandja – Kaja Piirfeld, Järvamaa Kutsehariduskeskus

14.40-15.00   Küsimused/vastused/arutelu

15.00-15.20   Konverentsi kokkuvõtete tegemine

Mõlemad üritused on mõeldud lihasektoris tegutsejatele: põllumeestele, lihatööstuste esindajatele ja teistele sektoriga seotud ettevõtjatele ning huvilistele.

Ootame rohket osavõttu!

Konverentsi korraldamist toetab Euroopa Liit

mak_ja_eu_logo_2014_2020_h_col_text

MAJUTUS

Esmakordselt korraldame lihasektorile suunatud konverentsi kahel järjestikusel päeval, mis annab osalejatele suurepärase võimaluse ja rohkem aega kolleegidega mõtteid vahetada.

Toa broneerimiseks palume võtta ühendust otse hotelliga:

Aqva Hotel & SPA Müügiosakond (E-R 9-17)

e-mail: info@aqvahotels.ee 

Tel: 3260005, 3260014, 3264464

Lisainfo: EPKK juhatuse liige Tiina Saron, tiina.saron@epkk.ee, tel 51 31 535

Eelmine luguAvalik pöördumine: Jahipidamise eetikast rääkides tuleb jääda eetiliseks!
Järgmine luguCOPA-COGECA presiidium kohtus Brexiti pealäbirääkija Michel Barnieri ning volinike Hogani ja Kataineniga