Tarbijale

Või ja võie, mis neil vahet on?

veebruar 6, 2015

Tarbijale selguse huvides on või määratlemiseks määrus, kuidas eristada võid ja võiet. Nõukogu määrusega on – …

Kohuke ja Dessert, mis neil vahet on?

veebruar 6, 2015

Tarbijale selguse huvides on Eesti tootjad teinud omavahelise kokkuleppe, kuidas nimetada populaarseid kohukese-laadseid tooteid, mille tooraine võib erineda. Selguse huvides on pakenditel märgitud, kas tegemist on kohukese või desserdiga. Kohuke ei sisalda taimseid rasvu ja on tehtud ainult piimarasvast. Dessert – …

Vöötkoodi tähendus

veebruar 6, 2015

Riigiprefiks vöötkoodis näitab, millise riigi GS1 organisatsioon on vastava kauba registreerinud. Toode ise võib olla valmistatud suvalises maailma riigis. Näiteks kaupluses müüdav 1-kilone suhkrukott prefiksiga 474 ei tähenda, et suhkur oleks toodetud Eestis, vaid maaletooja/pakendaja on registreerinud vastava EAN-koodi Eesti – …

Tervisemärk / Identifitseerimismärgis pakenditel

veebruar 6, 2015

Alati ei ole võimalik leida pakenditel tootjamaad, kuid loomsete toitude puhul on kohustuslik kasutada tervisemärki / identifitseerimismärgist ja selle abil on võimalik saada teada tootjamaa. Märgid on kasutusel seega nii piima, muna kui ka lihatoodete puhul. Loomsete toodete puhul kutsutakse ovaalset – …

Kanamunade märgistamine

veebruar 6, 2015

Kanamunad märgistatakse tähtedest ja numbritest koosneva koodiga. Tootekood koosneb numbrist, tähekombinatsioonist ja viiekohalisest ettevõtte eraldusnumbrist. Kanamunad jaotatakse kaheks kvaliteediklassiks – A ehk värsked inimtoiduks mõeldud munad ja B ehk tööstuses kasutatavad munad. A-klassi munad märgistatakse koodiga, mis koosneb numbritest ja – …