Kõik uudised

Põllumajanduskoda selgitab uuringuga välja põuakahjude ulatuse

august 15, 2018

Tänavune kevad ja suvi on olnud erakordselt soojad ja kuivad. Põud on vähem või rohkem kimbutanud kogu Eestit. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldab kuni 24. augustini Eesti taime- ja loomakasvatajate küsitluse, et anda põuakahjudele täpsem hinnang. „Seoses tänavuse põuaga ootab Euroopa Komisjon – …

Loomakasvatajad paluvad farmide lähedal elavatelt inimestelt mõistvat suhtumist

juuli 20, 2018

Eestit tabanud kuumalaine on endaga kaasa toonud probleemi, et loomafarmide läheduses levib tavapärasest tugevam sõnnikuhais. Ebameeldiv lõhn häirib paratamatult ümberkaudseid inimesi, mistõttu paluvad loomakasvatajad inimestelt mõistvat suhtumist. „Ebameeldiv lõhn levib kuumade ilmade tõttu farmide lähipiirkonnas, sest selle hajumine on häiritud. – …

Pühapäeval avab oma uksed 300 talu

juuli 20, 2018

Pühapäeval, 22. juulil toimub neljas üle-eestiline avatud talude päev, kus kõiki huvilisi ootavad külla pea 300 talu, põllumajandustootmist ja maaettevõtet. 21. juuli kell 12.00 aga antakse avatud talude päevale hoog sisse Raplamaal Juurimaa Tallis, kuhu on oodatud kõik huvilised. Tallu – …

Lihaveisekasvatuse aastakonverents 2018

juuni 12, 2018

Täna, 15. juunil toimub Tartus lihaveisekasvatuse aastakonverents 2018, mis toob Dorpati konverentsikeskusesse 10 Euroopa riigi lihaveisekasvatajad. Konverentsi korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda koostöös Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu ning Euroopa Anguse Foorumiga. Lihaveisekasvatus on Eestis väga jõudsalt arenenud – Eestis kasvatatakse praegu kokku 81 – …

Toidutootjad saavad taas taotleda oma toodetele pääsukesemärki

mai 4, 2018

Täna ja homme, 4. ja 5. mail toimub Tallinna Lauluväljakul teist korda toidumess Sööma!, kus Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda avab pääsukeselava ja tutvustatakse Tunnustatud Eesti Maitse päritolu- ja kvaliteedimärki. Ühtlasi kutsub koda toidutootjaid üles taotlema oma toodetele pääsukesemärki. Taotlusi saab esitada 17. – …

Kutse toidutootjatele pääsukesemärki taotlema

mai 3, 2018

Hea toidutootja! Kutsume Teie ettevõtet taotlema oma toodetele päritolu- ja kvaliteedimärki Tunnustatud Eesti Maitse (pääsukesemärk). Pääsukesemärk antakse Eestis kodumaisest põhitoorainest valmistatud kvaliteetsele tootele. Tootes kasutatud kodumaise tooraine esiletõstmine on viimasel ajal muutunud tarbijate jaoks üha olulisemaks, mistõttu pakub pääsukesemärk unikaalse – …

Põllumajandus-Kaubanduskoda tutvustab Maamessil päris eesti toitu

aprill 19, 2018

19.-21. aprillini kestab Tartus suur põllumajandus- ja toidunäitus Maamess 2018. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda tutvustab messil koos partneritega Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärki kandvaid tooteid ning kutsub messi külastajaid üles eelistama päris eesti toitu.   “Pääsukesemärk on Eesti kõige tuntum toidumärgis. Selle aasta – …

Konverentsi „Maheturg 2018: tooraine tootjast mahetoodete edukaks eksportijaks” ettekanded

märts 16, 2018

16. märtsil toimus Türi Kultuurikeskuses konverents „Maheturg 2018: tooraine tootjast mahetoodete edukaks eksportijaks”. Mahtoidu tootmine on Eestis kiiresti arenev tegevusala. Konverentsi eesmärgiks oli analüüsida sektori arenguid ning valikuid tulevikuks. Konverentsil analüüsiti Eesti olukorda rahvusvahelises kontekstis ning otsiti võimalusi, kuidas suudaksime üha – …

Töödokument: Eesti lambakasvatussektori arengukava aastateks 2018-2023

jaanuar 14, 2018

There is no excerpt because this is a protected post.

Tõuaretuse toetamine on kodumaise sealihatootmise hoidmiseks vajalik

detsember 13, 2017

Eelolevatel aastatel tuleks suurt tähelepanu pöörata kriisi tõttu kannatanud sea- ja veisekasvatuse potentsiaali taasta­misele ja hoidmisele läbi tõuaretuse toetamise, leidis põllumajanduskoda koos teiste põllumajanduse katusorganisatsioonidega möödunud aasta novembris praegust valitsuskoalitsiooni moodustanud erakondadele saadetud pöördumises.  „Väljendasime aasta tagasi lootust, et loodav – …

Mõtteid lihafoorumilt ja veiselihakonverentsilt

detsember 8, 2017

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldab igal aastal oma liikmetele erinevaid foorumeid ja konverentse. Kui piimafoorum on olnud regulaarne ja toimunud igal aastal, siis viimasest lihafoorumist on möödunud kaks aastat. Arvestades aga lihasektori mitmekesisust, otsustasime korraldada eraldi konverentsid sealiha- ja veiselihasektoritele, millest esimene – …

Eesti lihasektori võimaluseks on suurendada kodumaist lihatootmist ja muutuda mitmekesisemaks

detsember 6, 2017

Täna algusega kell 10 toimub Rakveres AQVA konverentsikeskuses Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja traditsiooniline lihafoorum, mis toob kokku sadakond loomakasvatajat, lihatöösturit ja kauplejat. Eelmisest lihafoorumist on möödas pea kaks aastat ja selle ajaga on toimunud olulised muutused kodumaises lihatootmises. “Lihatootmine Eestis on vähenenud, – …

Lihafoorum 2017 ja veiselihakonverents

detsember 1, 2017

6. detsembril toimus Rakveres, AQVA Konverentsikeskuses Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja traditsiooniline Lihafoorum. Moderaator: Marko Kass, Eesti Maaülikool PÄEVAKAVA: 09.30-10.00 Registeerumine  ja hommikukohv 10.00 – 10.10 Foorumi avamine ja tervitused – Anu Hellenurme, EPKK lihatoimkonna juhataja 10.10  – 11.10 Lihasektori globaalsed arengud ja – …

Kutse Eesti ja Läti seakasvatajate praktilisele seminarile

november 17, 2017

1. detsembril algusega kell 11 toimub Tartumaal Märjal Eesti Tõusigade Aretusühistus (Aretuse 2, Märja) praktiline seminar Eesti ja Läti seakasvatajatele. Seminari korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda  projekti GreenAgri raames. Eelregistreerimine seminarile kuni 28. novembrini SIIN! Lisainfo Ann Riisenberg – 52 45 875   Reede, – …

Kutsume toidutootjaid pääsukesemärki taotlema

oktoober 26, 2017

Kuni 8. novembrini ootab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda toidutootjatelt taas taotlusi oma toodetele Tunnustatud Eesti Maitse päritolu- ja kvaliteedi märgi ehk pääsukesemärgi saamiseks. Pääsukesemärk antakse Eestis kodumaisest põhitoorainest valmistatud kvaliteetsele tootele. Tootes kasutatud kodumaise tooraine esiletõstmine on viimasel ajal muutunud tarbijate jaoks üha – …

AP 2017 kandidaat Kalmer Visnapuu: Peame pääsema odava Ida-Euroopa tootja nišist

oktoober 9, 2017

“Eestis on parimad rohumaad ja tasemel aretuskarjad, peame oma konkurentsieeliseid paremini ära kasutama,” innustab Kalmer Visnapuu lihaveisekasvatust arendama. “Esimesed lihaveised ostsin 21 aastat tagasi, nii on mul olnud õnn osaleda Eestis uue loomakasvatusharu loomises. Vaimustav on kogeda, kui palju suudab – …

Avatud talude päevale saab ka põllumeeste tasuta bussiga

juuli 10, 2017

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eestimaa Talupidajate Keskliit koostasid 23. juulil toimuvaks üle-eestiliseks avatud talude päevaks eriprogrammid, mille raames sõidutatakse Tallinnast, Tartust, Pärnust, Viljandist ja Rakverest avatud talude päevale bussidega tasuta 450 inimest. „Tasuta bussireisidega kutsume avatud talude päevale inimesi, kellel muidu – …

EPKK töötas välja Veeseaduse nõuete järgimist lihtsustava veiste ja lammaste karjatamise kalkulaatori

juuni 27, 2017

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) on välja töötanud Exceli põhise karjatamise kalkulaatori veistele ja lammastele, et põllumehed saaksid kergema vaevaga järgida Veeseadusest tulenevaid piirnorme loomade karjatamisel ja täita kohustusi põlluraamatu pidamisel. Kalkulaatori loomisel on aluseks võetud põllumajandusministri määrus nr 71 lisa 1, – …

Konverentsi “Sealiha tootmise jätkusuutlikkusest Eestis” ettekanded

juuni 11, 2017

7.  juunil 2017 toimus Rakveres EPKK konverents “Sealiha tootmise jätkusuutlikkusest Eestis”. Konverentsi eesmärgiks oli analüüsida sealihasektori olukorda ja võimalikke arengustsenaariume, mis tagaksid sealihasektori jätkusuutliku arengu. Vaata konverentsi ettekandeid. Konverentsi ettekanded: Avasõnad ja tervitus – Anu Hellenurme, EPKK Nõukogu aseesinaine, lihatoimkonna esinaine Sealihaturu ülevaade ja – …

Sealihakonverents: Eesti peab suutma ennast sealihaga taas ise varustada

juuni 7, 2017

Täna, 7. juunil, Rakveres toimuval Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja rahvusvahelisel sealihakonverentsil on fookuses sealiha tootmise jätkusuutlikkus Eestis. Konverentsi eesmärk on analüüsida sealihasektori olukorda ja võimalikke arengustsenaariume, mis tagaksid sealihasektori jätkusuutliku arengu. „Eesti sealihasektorit on viimastel aastatel räsinud Venemaa embargo, sealiha ekspordipiirangud ja – …